Maastrichtse Studentenvereniging Tragos

De Maastrichtse Studentenvereniging Tragos is de grootste en meest traditionele vereniging van Maastricht. Sinds 1994 zijn we gevestigd in onze huidige sociëteit, Fort Koning Willem I. Met meer dan 500 actieve leden is Tragos niet meer weg te denken uit het Maastrichtse studentenleven.

Wat is een studentenvereniging?

Op een studentenvereniging komen studenten samen om te borrelen en is het een plek om veel nieuwe contacten op te doen en vrienden voor het leven te maken. Een studentenvereniging is een vereniging voor en door studenten, het bestuur en alle commissies bestaan uitsluitend uit leden van verschillende jaarlagen van de vereniging.

Een studentenvereniging biedt de mogelijkheid om studenten van verschillende studies te leren kennen. Ook helpt het je te ontwikkelen, op zowel persoonlijk als professioneel niveau, om plaats te nemen in een commissie, het dagelijks bestuur of deel te nemen aan carrièregerichte activiteiten.

Het verhuizen naar een andere stad en beginnen aan een nieuwe studie is een grote stap.

Het lid worden van een studentenvereniging zal uw zoon/dochter helpen om snel nieuwe vrienden te maken en een geslaagde en succesvolle studententijd te voltooien.

Studie

De afgelopen jaren is de studiedruk flink verhoogd en wij begrijpen dat het lastig lijkt om studeren te combineren met het studentenleven. Tragoten staan bekend als ambitieuze leden die het belangrijk vinden om zich naast hun studie ook verder te ontwikkelen, daardoor creëert Tragos een netwerk waardoor haar leden in aanraking komen met extra curriculaire activiteiten. Doordat onze leden allerlei verschillende studies doen en uit verschillende jaarlagen komen, kunnen de leden op die manier ondersteund worden in hun studie. De drukte op onze vereniging wordt verminderd tijdens tentamenperiodes, zo stimuleren wij leden om zoveel mogelijk tijd in hun studie te steken. Wanneer leden toch wat ontspanning zoeken na het studeren, bieden wij ze de mogelijkheid om een onder andere 0,0% biertje te drinken. Één keer per jaar organiseert Tragos samen met anderen verenigingen uit Maastricht een carrièreavond om de leden in contact te brengen met succesvolle bedrijven en zo hun netwerk te vergroten.

Verenigingshuizen

Tragos bezit over meer dan 25 studentenhuizen in de binnenstad van Maastricht. De huizencultuur is een belangrijk onderdeel van onze vereniging. Elk jaar gaan er leden uit huis en komen er kamers vrij voor eerstejaars. Als huisgenoten heb je een hechte band. Huizen koken vaak samen, geven diners, houden filmavonden en stimuleren elkaar ook om te studeren. 

Verplichtingen

Op de kennismakingstijd na heeft Tragos geen verplichtingen voor haar leden. Uw kind kan dus zelf beslissen aan hoe veel activiteiten hij/zij deelneemt en hoe vaak hij/zij naar de kroeg wil komen. Uiteraard wordt een actief lidmaatschap gestimuleerd vanuit de vereniging, maar de invulling hiervan is helemaal aan uw kind.

Binnen onze vereniging hebben wij 16 disputen, een dispuut is een groep studenten binnen de vereniging. Wanneer uw kind besluit bij een dispuut te gaan zal hier wat meer tijd in gaan zitten, maar dat is uiteraard vrijblijvend.

Kosten

Wanneer uw zoon/dochter lid wordt bij Tragos betaalt hij/zij een vast bedrag aan contributie per jaar. Gratis toegang tot alle feesten van Tragos en de jaarlijkse almanak zitten ook inbegrepen in de contributie. De verdere kosten zijn variabel en hangen af van uw kind. De consumptieprijzen op onze vereniging zijn gelukkig aangepast op het lagere budget van de student.