Tragos helpt

Wij vinden het als vereniging belangrijk om iets terug te doen voor de maatschappij. Hieronder vind u enkele goede doelen die de M.S.V. Tragos steunt!

KWF

Al 27 jaar op rij collecteren de leden van de M.S.V. Tragos voor KWF Kankerbestrijding. Hiervoor wordt ieder jaar wordt tussen de €2000 en de €3000 opgehaald. We hopen dat tijdens de volgende collectes dit weer geëvenaard wordt!

 

#IKBENOPEN

Wij, als MSV Tragos, maken ons sterk voor mentaal welzijn en zijn partner van de campagne #IkbenOpen. Deze campagne is bedoeld om mentale gezondheid landelijk bespreekbaar te maken. In Maastricht en andere studentensteden wordt het aangespoord extra curriculaire activiteiten te verrichten waardoor de druk op studenten erg hoog ligt en studentenwelzijn erg relevant is. Meer weten over mentale gezondheid en waar je terecht kan als je met problemen kampt? Kijk op hun website.

Matchis

In 2019 heeft de M.S.V. Tragos een donorweek georganiseerd om studenten meer bewust te maken van het belang van stamceldonatie. Tijdens deze week werden orgaan- en bloeddonatie uitgelicht, maar lag de focus op stamceldonatie. Stamceldonatie kan voor sommigen patiënten de laatste kans zijn op leven. Onderzoek laat zien dat stamcellen van jongere donoren betere transplantatieresultaten geven bij patiënten. Hierom zijn studenten een belangrijke doelgroep voor matchis. Deze week was er constant de mogelijkheid voor Tragos leden om zich aan te melden als stamceldonor. Verder werd er door middel van verschillende acties geld opgehaald voor stichting Matchis, dat gebruikt kan worden voor onderzoek, promotie en het werven van nieuwe donoren.
In totaal hebben we €2476,- opgehaald en heeft de week 152 nieuwe donoren opgeleverd, een record! Meer informatie over stamceldonatie kunt u vinden op de website van Matchis.

0.0% tap

Vrijdag 15 maart 2019 hebben we samen met onze bierbrouwer Heineken, Maastricht University en Gemeente Maastricht onze nieuwe 0.0% tap geopend. Op initiatief van M.S.V. Tragos is deze tap geplaatst om leden een alcoholvrij alternatief te bieden. Hiermee zijn we een van de eerste studentenverenigingen in Nederland die 0,0% bier op de tap aanbieden en komt Tragos afspraken na uit het Nationaal Preventieakkoord, mede ondertekend door de Landelijke Kamer van Verenigingen. Bij de feestelijke opening was naast wethouder Jongen ook Hoogleraar Preventieve Geneeskunde Onno van Schayck aanwezig, hij staat staatssecretaris Blokhuis bij als wetenschappelijk adviseur bij het Nationaal Preventieakkoord. We zijn ontzettend trots op deze stap en willen iedereen bedanken die hieraan heeft bijgedragen!

 

MKvV pepernotenactie voor ouderen

De MKvV zakjes pepernoten verspreid om eenzame ouderen in deze crisis een hart onder de riem te steken. In totaal is het MKvV bestuur vandaag bij 9 zorginstellingen langs geweest om de pepernoten met een persoonlijk bericht te bezorgen. Graag willen we de van delft de pepernotenfabriek bedanken voor de samenwerking.

Stichting Ronald MacDonald

M.S.V Tragos heeft een actieve samenwerking met de Stichting Ronald Macdonald. Deze stichting heeft meerdere huizen in Nederland waar de familie van zieke kinderen kunnen verblijven wanneer die kinderen in het ziekenhuis opgenomen zijn. Op deze manier kunnen ouders of andere familie bij hun kinderen zijn, ook wanneer het ziekenhuis ver van huis ligt. De M.S.V. Tragos levert vrijwilligers voor het Ronald Mcdonald huis in Maastricht, meerdere van onze leden gaan daar aan het werk om families te kunnen steunen en de vaste werkkracht bij te staan bij het waardevolle werk wat hier ondernomen wordt. Hiernaast organiseert onze vereniging dit jaar ook een week in het thema van Ronald Mcdonald om geld op te halen zodat wij families hun verblijf in het huis kunnen vergoeden.